Vi på Urshults Bilservice

Vårt familjeföretag, Urshults Bilservice AB ligger mitt i centrala Urshult. Jag, Fredrik och min fru Annica Isaksson driver företaget sedan 2007. Vi kan erbjuda dig allt från service och reparationer av bilar till gräsklippare och röjsågar. Företaget har funnits sedan 1963. Läs om hur allt började under historik.

Fredrik Isaksson - VD
Det är 24 år sedan jag började på företaget och arbetet i verkstan såg helt annorlunda ut då. Det var mycket rostskador och tändstiftsbyten då, sånt ser vi knappast idag. Idag är jag ansvarig för verksamheten och sköter allt från butik och verkstad till bokföring. På min fritid vill jag gärna hinna med mer än jag gör. Om jag får tid över så pysslar jag gärna med huset.
 
Annica Isaksson - Butik
Jag har varit med i företaget sedan 2007. När jag började så skulle Uno-X läggas ner. Eftersom vi ville fortsätta driva företaget bestämde vi oss för att bygga ut och vi fick kontakt med Din-X. Idag är jag ansvarig för butiken och inköp. När jag inte jobbar så tillbringar jag min tid med mina barn, med hus och trädgård.

 

Gunnar Carlsson – Verkstad

Jag har arbetat på företaget sedan 1967 och då arbetade jag till största delen med traktorer, underredesbehandlingar och rundsmörjning. Idag jobbar jag med allt från service och reparationer av bilar och traktorer till service av röjsågar.

Andreas Magnusson – Verkstad

Jag började på företaget 2009, direkt efter gymnasiet. Jag jobbar med service, reperationer och däck.

 

 

 

 

 

 

Mattias Gustavsson – Verkstad

Jag började på Urshults bilservice 2011. Jag jobbar med många saker här: Reperationer, däck och service, jag är också specialicerad på dieselservice. På fritiden så jagar jag gärna, både djur och bilar.

 

 

Historik

Urshults Bilservice grundades 1963 av min farfar, Eric Isaksson och företaget hette från början Urshults Bil & Traktor. Innan företaget startades, drev farfar ambulerande fiskförsäljning och farmor Signe skötte fiskaffären. Genom bekanta fick farfar höra talas om att Arne Sandbergs bensinbolag från Skövde ville öppna bensinstationer genom Uno-X. Affärsidén var att erbjuda billigare bensin än de stora bolagen. Farfar gillade affärsidén, så fiskbilen och affären såldes. Alla pengarna investerades i den nya macken.  

ub_historik1.jpg

 

Förutom försäljning av bensin skulle macken även ha en bilverkstad. 1962 påbörjades byggnationen av pumpstation, kiosk och verkstad. Eftersom farfar inte var reparationskunnig så anställde han min far, Jan-Eric som gått bilmekanikerutbildningen i Ljungby.

På 60-talet var det manuell betjäning som gällde: Under tiden som bilen tankades, tvättade man bilrutor, kollade lufttrycket, kontrollerade oljenivån och kylarvattnet. På grund av konkurrensen hade vi öppet 07.00 – 21.00 på vardagar och fram till 24.00 på lördagar. Bensinpriserna fick ofta justeras och farfar sprang ofta med stegen i högsta hugg för att ändra priserna på skylten utmed vägen. I verkstan var det full fart med rundsmörjning, svetsning och underredsbehandling av bilar.

 

 

 

 

 

 

En viktig del av verksamheten var reparationer av traktorer och jordbruksredskap. 1967 anställdes Gunnar Carlsson som var utbildad traktorreparatör och hans kunnande var ett bra komplement i verksamheten. Gunnar jobbar kvar än idag. ub_historik2.jpgFarmor och farfar lämnade över verksamheten till min far och farbror, Karl-Axel 1974. 1987 köpte far och mor verksamheten av min farbror som istället tog över kiosken vilken låg granne med macken. Det här året var också det året som jag började i företaget som reparatör.

Företaget drivs nu i tredje generationen. 2007 tog jag, Fredrik Isaksson och min fru Annica över verksamheten och vi bytte namn på företaget till Urshults Bilservice. Vi har renodlat verksamheten och samtidigt utökat den. Vi har byggt ut lager, verkstan, utökat affärsdelen, byggt till däcklager med mera. Teknikhöjden har stegrats och vi har idag toppmodern utrustning för diagnostik av bilar och däckutrustning. Förutom vår väl utbyggda verkstad har vi en stor butik där vi säljer allt från godis, gräsklippare, fyrhjulingar till röjsågar och motorsågar.

 

Välkommen in på en rundtur.

Fredrik Isaksson

 

 

logo_sf2.png

Urshults Bilservice
Södra vägen 19
362 54  URSHULT

Ring oss!
0477 – 204 69

Skicka ett e-mail
info@urshultsbilservice.se